Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takımı

0
1360
TAFED Türkiye Aşçılar Milli Takımı Türk aşçılarının sahip olduğu üstün mutfak yeteneklerini ulusal ve uluslararası alanda yaymak, benimsetmek, özendirmek ve paylaşmak amacıyla 2006 yılında kurulan Türkiye Aşçılar Federasyonu bünyesinde faaliyet göstermekte ve hedeflerine adım adım ilerlemektedir. , Farklı branşlarda çeşitli ve etkili yeteneklere sahip Milli Takım kadrosu şuan için on dört kişiden oluşmakta ancak bu sayı gidilen yarışma ve organizasyona göre farklılık gösterebilmektedir. 2006 yılından buyana katıldığı ulusal müsabakaların haricinde, Aşçılık Olimpiyatları Erfurt, Dünya Kupası Lüksemburg, Biser Mora Hırvatistan, Uluslararası Mutfak Şampiyonası Yunanistan ve Hotelympia Ingiltere gibi uluslararası yarışmalarda da birçok başarıya imza atarak ülkemizi gururla temsil etmiştir. Bu temsiliyetlerin tamamında ülke mutfak kültürümüze ait yöresel lezzetleri menülerimizde yer bulmuş, bu menüler ülkemizden götürülen argümanlarla da desteklenerek(bakır sunum kapları, oyalı işlemeli örtüler, siniler vb) sunulmuştur. Gidilen organizasyonlar da yarışma haricinde de düzenlenen work shoplarda ülke mutfağımıza ait yemeklerin karakteristlik özellikleri, yapılış teknikleri ve kullanılan malzemeler hakkında bilgi verilerek, eğitimler ve tadım etkinlikleri düzenlenmiştir. Her organizasyonumuzda Türk kahvesi ve lokum takdimleri organize edilmiş ve çiniler, nazar boncukları ve yemeni gibi bize ait hediyelik eşyalar organizasyon sahibi kuruluşlara armağan edilmiştir. Bunun yanı sıra, Milli Takım Direktörümüz Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Görevlisi Emrah Köksal Sezgin, dünyanın en zor yarışması olarak kabul edilen Dünya Mutfak Olimpiyatları Almanya (IKA)’da 112 yıldır alınamayan altın madalyayı ülkemize kazandırmıştır. Ayrıca, 2014 yılında gerçekleşen ve Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından düzenlenen Olimpiyatlardan sonra dünyanın en zor ikinci yarışması olarak kabul edilen Dünya Kupası Lüksemburg yarışması kapsamında Milli Takım kadromuz, yirmi üç ayrı kategoride üçü altın olmak üzere toplam yirmi iki madalya alarak ülkemizi gurulandırmıştır. 2016 yılı Mart ayı içerisinde Dünya Şefler Birliği (WACS) tarafından ülke mutfağımızın tanıtılması adına organizasyona davet edilen 12 ülkeden biri olarak Vietnam’da düzenlenen HOİ AN Uluslararası Yiyecek Festivaline ülkemizi temsilen Milli Takım Direktörümüz Emrah Köksal SEZGİN katılmış ve 12 gün boyunca festivalde Türk Mutfak Kültürümüze ait lezzetleri gerekli argümanlar eşliğinde tüm festival katılımcılarına sunmuştur. Tecrübeli kadrosuyla, yurtdışındaki bütün oranizasyonlarda Türkiye’nin imaj değerini yükseltmek, Türk mutfağını tanıtmak, yurtiçi ve yurtdışı seminer ve organizasyonlar ile mutfağımızın kültürünü ve niceliklerini nesillere aktarmayı misyon edinen Milli Takımımız, büyük başarılar edinen, sürekli gelişip büyüyen, ilham veren ve saygı duyulan bir takım olmayı sürdürmektedir. Bu kapsamda, hedeflerimiz doğrultusunda yeni başarılara imza atmak, Türk mutfağına ait ögeleri kullarak kültürümüzü tanıtmak ve bayrağımızı gittiğimiz ve davet edildiğimiz organizasyon, yarışma ve festivallerde dalgalandırmaya devam edebilmek için desteğe ihtiyacımız bulunmaktadır.

1. Emrah Köksal Sezgin – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM DİREKTÖRÜ

Şef Emrah Köksal SEZGİN Amasya doğumludur. Doktorasını tamamlayacak akademisyen şeftir. Türkiye’de olimpiyat altın madalyasına sahip ilk ve tek şef olma özelliğini taşımakta ve aynı zamanda buna birde dünya kupası altın madalyasını eklemiş durumdadır. Türkiye Aşçılar Milli Takım Direktörlüğü görevini yürütmekte olan şef, kıtalararası jüri üyeliği ve alanında bir çok sertifika ve eğitime sahiptir. Uluslararası ve ulusal yarışmalarda sayısız madalya kazanmış ve jürilik yapmıştır. Aşçılık konusunda özel eğitim kurumlarında ve ticari işletmelerde uzman danışman ve eğitmen olarak çalışmalar yürütmektedir. Çeşitli televizyon programlarında ve akademik sempozyum ve konferanslarda görev almıştır. Halen Adnan Menderes Üniversitesinde Öğretim Elemanı olarak çalışma hayatına devam etmektedir.

2. Elçin Duygu Tuğcu – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM KAPTANI

Şef Elçin Duygu Tuğcu, 1982 İstanbul doğumlu Pastacılık alanında Türkiye’nin lider şefidir. Üniversite yıllarında Uluslararası finans ve grafik tasarım ile çift anadal yapmıştır. Pastacılık alanında Yurtiçi ve yurtdışında eğitim almış ve her iki okuldan da 1.cilikle mezun olmuştur. Dünya kupası dahil dünyada önemli yarışmalarda Türkiyeyi temsil etmiş ve altın madalyalar kazandırmıştır. Kariyerinde Alain Ducasse’ın La Bastide de Moustier, Leblon, Roka davet ve kendi sahibi ve şefi olduğu Ada Bistro Restaurant ve Pastacanavarı pastanesini kurmuştur. Türkiye’yi dolaşarak modern pastacılık ve türk mutfağı üzerine üzerine seminerler vermektedir. Üniversitelerde ve meslek liselerinde eğitim vermeye devam etmektedir. Türkiye’nin sayılı kadın şeflerin biridir.

3. Mumin Durutlu – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1975 yılında Akhisarda doğmuştur. Kariyerine Executive Chef olarak devam etmektedir. Türkiyenin sayılı otellerinde şeflik yapmıştır. Sektöre birçok aşçı yetiştirmiş ve Mutfak alanında saygı duyulan bir şef olmuştur. Üniversitelerde Türk mutfağı üzerine eğitim vermektedir. Ayrıca Türk mutfağının tanıtımı için meslek liselerine ve üniversitelerde seminerler vermektedir. Yurtiçi ve yurtdışında Türkiye’ye çok büyük başarılar kazandırmıştır.

4. Tuba Geçkil – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1976 Bilecik Bozüyük dogdu. Öğrenim hayatını . Eskişehir de tamamlamıştır. Güzel sanatlar alanında eğitimler almış ve resim alanında yarışmalarda ödüller kazanmıştır. mıştır. Uzun yıllar hobi olarak yaptığı pastalarını aldığı eğitimlerle farklı boyutlara taşımaya Başlamış ve figür modelleme,pasta boyama,3D pasta büst pasta alanlarında yurtiçi yurtdışı eğitimler vermeye devam etmiştir. Katıldığı uluslararası yarışmalarda Turkiyeyi en iyi sekilde temsil etmistir. Gastronomi Derneği Butik Pastacılar Konisyon Başkanıdır. Calismalarina TAFED Türkiye aşçılar federasyonu milli takım sefi ve Redrosecake CaAtölyesinde devam etmektedir

5. Betül Çelebi – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1977 yilinda Karabukte doğdu. Marmara Üniversitesi TekstiL Ögretmenliginden mezun olduktan sonra Gelinlik ve abiye tasarlamaya basladi.2010 yılında pastacılık serüvenine başladi. Kisa zamanda Sekerhamuru cicek ve Royal icing alaninda sektörün önde gelen isimlerinden biri haline geldi. 2015 yilinda Cake Show Istanbul yarismasinda Çiçek ve Düğün Pastası katagorilerinden 2 tane 1.cilik aldı. Gastronomi Derneği Kadın kolları başkanıdır. Çalışmalarına TAFED Türkiye Aşçılar Federasyonu Milli Takım Şefi ve Betül Çelebi Atöyesinde devam etmektedir.

6. Baransel Duman – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1976 yılında İzmir’de doğmuştur. Türkiye’nin önde gelen otellerinde Pastane Şefi olarak görev yapmıştır. Türk tatlı kültürünü orijinal reçeteleri bozmadan modernize eden ender ustalardandır. Gelenekçi yapısıyla pastaları sanata dönüştürür. Pastanelerin lezzetini otellerin sunumu ile geliştirmiştir. Türkiye’nin sayılı pastane şeflerinden biridir.

7. Tuğba Yavaşça – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1983 Yılında İstanbulda doğmuştur. İstanbul Üniversitesi Kimya Bölümü ardından Analitik Kimya bölümünde yükseklisans yapmıştır. Meslek hayatına Yüksek Kimyager olarak devam etmiş ve Butik pastacılık alanına geçmiştir. Şekerhamuru figür alanında sektöre yeni bir soluk getirmiş ve çeştli yarışmalarda başarılara imza atmıştır. Pasta kariyerini kendi atöyesi olan Badebakery Atöyelesinde pasta devam etmektedir.

8. Pınar Aran – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1982 yılında İstanbulda doğmuştur. Celal Bayar İkdisadi İdari İlimler Fakultesinde okumuştur. Medya ve üretim sektöründe başladığı kariyerine Savunma Sanayi sektöründe devam etmiş ve ardından Butik pastacılık alanında kendine kariyer yapmıştır. Çeşitli yarışmalarda belirgin başarılara imza atmıştır. Pasta kariyerine Pınar Aran Cake Design atölyesinde devam etmektedir.

9. Barış Ondaş – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1980 yılında Samsunda doğmuştur Gazi Üniversitesinde Aile Ekonomisi ve Beslenme Ögretmenliği okumuştur. Üniversite sonrası yine Gazi Universitesinde Egitim Bilimleri Enstitusunde ayni bolumde master yapmıştır. Halen Söke Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesinde ve Adnan Menderes Universitesinde Asçılık ve Ikram Hizmetleri bölümde hocalık yapmaktadir. Birçok ögrenciyi yarışmalara hazırlamıştır.

10. İnci Orfanlı Erol – TAFED TÜRKİYE AŞÇILAR FEDERASYONU MİLLİ TAKIM ŞEFİ

1983 yılında Ankarada doğmuştur. ODTÜ Felsefe bölümünde okumuştur.Üniversitenin ardında Kariyerinin ardından Azerbeycana taşınmış ve Baküde 3 yıl yaşamış ve Butik pastacılık alanında kendini geliştirmiştir. Baküdeki pastacılığın gelişimi açısından büyük rol oynamıştır. Türkiye’ye geri dönüş yaptığında alanında çok önemli işlere imza atmıştır. Çalışmalarına kendi sahibi olduğu Cookiezela Atölyesinde devam etmektedir.