Samsun Turizmciler Derneği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizm Altyapısı Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nde, ot yemekleri ve ot toplama yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Samsun Turizmciler Derneği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Samsun Turizm Altyapısı Birliği’nin katkılarıyla düzenlenen 2. Yöresel Ot Yemekleri Festivali’nde, ot yemekleri ve ot toplama yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri verildi.

2270-13260218_10208036465062729_4937704145121359949_nÜç gün başlayan festivalde “ot yemekleri ve ot toplama” yarışmalarında dereceye girenlere Büyükşehir Belediyesi Sevgi Gölü yanında ödül töreni düzenledi.

Ot yemekleri yarışmasında ısırgan tatlısı ile Meral Kargı birinci, dal turşu kavurmasıyla Cemile Sezgin ikinci ve ısırgan otlu köftesiyle Sedanur Başoğlu üçüncü oldu.

Ot toplama yarışmasında ise 65 çeşit yenebilen ot toplayarak Sezgin Moral birinci, 60 çeşit ot toplayan Meryem Çeliksungur ikinci, 51 çeşit ot toplayan Güzin Yücel üçüncü oldu.

Yarışma sonrası dereceye girenlere çeşit hediyeler verildi.